Miras Hukuku
Miras hukuku; müteveffanın (ölenin) geride bıraktığı yasal ve atanmış mirasçıları başta olmak üzere devletin mirasçılığını da kapsayan oldukça geniş bir çalışma alanıdır. Ofisimizde bu kapsamda özelikle halk dilinde mirastan men ve evlatlıktan çıkarma olarak bilinen ‘’mirastan ıskat’’ hukuki kurumuna özgü danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca mirastan feragat ve ölünceye dek bakım sözleşmelerine dair geniş bir yelpazede danışmanlık hizmeti verilirken yine miras hukukundan kaynaklanan davalar başta olmak üzere muris muvazaasından kaynaklı tapu iptal ve tescil davaları kapsamında avukatlık hizmeti sunulmaktadır.
-
Mirasın Reddi Nedir?
Reddi Miras Nasıl Yapılır? Mirasın reddi, mirasçıların mirası kabul etmediklerini bildirmelerini ifade eder. Mirasçılar, mirası reddetmek suretiyle terekeye dahil haklar,…
Devamını Oku » -
Muris Muvazaası Nedir?
Mirastan Mal Kaçırma Durumunda Neler Yapılabilir? Muris muvazaalı işlemleri genelde uygulamada, görünüşte satım veya görünüşte ölünceye dek bakma sözleşmesi olarak…
Devamını Oku » -
-
Veraset İlamı Nedir ?
Veraset ilamı, mirasçılık belgesidir. Bir kimsenin mirasçı olduğunu gösterir. Veraset ilamı esasen, bu ilamı alan kişinin veya kişilerin mirasçı oldukları…
Devamını Oku » -
Mirastan Mahrumiyet
MİRASTAN MAHRUMİYET NEDİR ? Saklı paylı mirasçılar asgari miras payları kanunla düzenlenmiş olan mirasçılardır. Bir kişi vefat ettiğinde varsa geride…
Devamını Oku »